Ratusan penduduk terpaksa dipindahkan akibat kebakaran
2026-07-30 HaiPress

Lebuh raya utama turut ditutup akibat asap tebal / Foto AFP
ISTANBUL,30 Julai – Pasukan bomba giat menjalankan operasi pemadaman kebakaran hutan berhampiran kawasan peranginan di selatan Turkiye,yang memaksa ratusan penduduk dipindahkan.
RINGKASAN BERITA AI
−
Dalam pada itu,satu lagi kebakaran besar dilaporkan berlaku di wilayah Balikesir.
Sementara itu,Presiden Recep Tayyip Erdogan memaklumkan kira-kira 90 kebakaran dilaporkan berlaku di seluruh negara,dengan 81 daripadanya berjaya dikawal. – AFP
Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.